Zoem

‘T is stil op de blog, ik weet het. Verbouwings- en renovatiewerken zijn nogal ingrijpend voor de  dagelijkse organisatie  en ik wil u  echt niet vervelen met foto’s van modderige putten en half afgewerkte slaapkamers. Het resultaat zal schitterend zijn, toch knaagt mijn geweten een beetje bij al dat stof en machinaal geweld.  De pimpelmezen die  nestelden in een gat onder het dak van het toilet zie ik al een poosje niet meer en ik was er getuige van hoe een aantal aardhommels probeerden te redden wat nog overbleef van hun nest.

IMG_20160609_124654

Iets erna vonden ze een ander plekje, maar ik maakte me wel de bedenking dat wij mensen met onze drang naar praktische en propere voetpaden, perfect afgewerkte  gevels en daken het de fauna toch wel heel moeilijk maken.

Ondanks de werken heeft de jardin nog genoeg te bieden om  massa’s kleine bestuivers aan te trekken.  De kiwi bloeit momenteel wel zeer uitbundig  en dat levert naast het  mooie bloemendak  een non-stop zoemconcert op.

P1020240

P1020234

P1020233

Elders in de tuin,  gaat het er dan wel  niet zo spectaculair aan toe als nu op de kiwi  maar leven is er zeker.

P1020255.JPG

P1020252.JPG

De exacte naam van de struik ontglipt me nu even, een spirea soort dacht ik,  maar  dat zal de zweefvliegjes worst wezen.

P1020248.JPG

En deze goudhaantjes tref ik ieder jaar met tientallen aan tussen de citroenmelisse en de crocosmia, zonder dat ik van “schade” mag  spreken. Misschien hebben ze het ook wel voor brandnetel, dat leverde toch de mooiste foto op.

P1020263.JPG

O ja, houdt u zeker niet in om namen te noemen van plant of dier. Onder andere omstandigheden ben ik nieuwsgierig genoeg om dat zelf op te zoeken , maar momenteel  liggen plantenlijst en  determinatiegidsen ergens onbereikbaar achter kartonnen dozen en heb ik het geduld niet om te googlen.

6 gedachtes over “Zoem

  1. Gelukkig zijn er ook nog veel onaangetaste, mooie zomerse plekken in je tuin, zodat je zo nu en dan even kunt bijkomen van alle bouwactiviteiten in en om huis.
    Het is tenslotte nu wel zomer en dat is te zien op bovenstaande foto’s.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s