Kleine verrassingen in februari

De dag begon zonnig met het gekwetter van een aantal spreeuwen op de achtergrond. Geen idee wanneer spreeuwen aan hun nest beginnen, maar blijkbaar heeft er eentje beslist dat, dat nu moet gebeuren en worden we iedere morgen op een indrukwekkend concert getrakteerd. Ze zitten er enkel ’s morgens en het is  ons nog niet helemaal duidelijk, maar het klinkt in ieder geval alsof er concurrentie in het spel is. Jammergenoeg is het nog niet gelukt om foto’s te nemen, maar er zullen  er zeker  volgen. Het beest met bouwwoede heeft namelijk een kier gevonden onder het dak op amper twee meter van het raam.

Zonnig dus,  zien wat er zoal bloeit in mijn tuin die eerste dagen van februari. We liggen op een noordelijke helling dus moet ik iets meer geduld hebben dan elders, veel kleur zal er nog niet zijn.  De sneeuwklokjes  zijn er toch al, pril maar ze zijn er.

Tiens, die heb ik hier nog nooit gezien. Een italiaanse migrant ? Iets verder staat wel een volledig groen familielid, maar toch. Misschien hebt u een verklaring .

P1010497.JPG

In de serre maak ik pas echt een vreugdesprongetje :  een eerste succesje met mijn geëxperimenteer.

P1010494 (2).JPG

Oh, zie mama kersenpruim staat ook al in bloei !

P1010513.JPG

Dat beloofd,  kokkerellen met daslook … of zou dat polletje een wilde hyacint zijn, want die groeit hier ook.  Nog lang geen Hallerbos, maar toch een beginnetje.

P1010508.JPG

Toch nog even wachten,  er zal genoeg daslook zijn binnenkort.

P1010507

Hoe kan dat nu, nog één van die Italiaanse familie, zit de klimaatverandering hier voor iets tussen ? Ik kan me moeilijk voorstellen dat ik daar nog nooit eerder op heb gelet.

 

P1010517.JPGOm af te sluiten eentje van ons mademoiselle, omdat ze altijd mee op wandeling gaat en omdat zoon 2 die deze foto heeft gemaakt dat zo graag wou.

DSC_0441.JPG

 

9 gedachtes over “Kleine verrassingen in februari

 1. Er komt – ook bij jou – duidelijk leven in de brouwerij. Nog enkele weken en ’t is lente. De kersenpruim hier (op de scheiding van mijn tuin met de buurman) staat hier al flink in bloei, maar die staat volop in de zon. Sneeuwklokjes daarentegen heb ik nog lang niet, die hebben nog een weekje nodig schat ik .

  Like

 2. Ha die Fabuleux!! Eindelijk es tijd om blogs te lezen. Nou ja die van jou dan. Grappig sinds ik zelf ben gaan schrijven lees ik ze haast niet meer. Geen tijd. Schrijven duurt al zo lang. Maar wat is het hier gezellig en wat een mooi stekkie hebben jullie. Ik kan niet wachten op de volgende regendag als je gaat verstellen over dat koken en verwarmen enzo. En op de eerste daslookrecepten. Pffff dat groeit hier nog lang niet hoor. Alles is bij jullie echt veel eerder.
  Dag hoor, Clarien

  Like

  • Speciaal voor jou Clarien over dat verwarmen en koken 😉 Tja, ik zit inderdaad 250km zuidelijker, dat scheelt. Aan de andere kant warmt jou zandgrond wel sneller op dan die natte leem van mij. Alles heeft zijn voor en na … jij moet bijvoorbeeld zelden bergop fietsen, terwijl ik wel altijd een stukje bergaf heb 😉

   Like

 3. Mooie foto’s ! Oh, die Italiaanse aronskelk die groeit ook hier weelderig in onze Bretoense tuin, toch wel een bijzondere plant vind ik zelf. Spannend hé, die prille lentegroei !

  Like

 4. Opvallend hoe jouw tuin en mijn tuin(blog) parallel lopen…
  (Mijn kerspruim berichtje postte ik voor ik het jouwe gezien had…)
  En dat ene polletje lijkt veel meer op mijn wilde hyacinten dan op mijn daslook!

  Like

  • Dat ene polletje is inderdaad wilde hyacint. Wishfull thinking van mijn kant dat het daslook was, maar evengoed tevreden met wilde hyacint. Er zit toch verschil op de tuinen. De kerspruim is altijd al een vroege vogel en is buiten helleborus, mahonie, cornus mas, hamamelis en sneeuwklokjes dan ook het enige wat hier momenteel bloeit. Leem, noordelijke helling en 100m boven de zeespiegel, het kan een verschil maken

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s